Vaak gestelde vragen

Wat is Quantum Healing Hypnosis Therapy (QHHT)?

Quantum Healing Hypnose Therapie is een veilige, geïntegreerde regressie therapie die je meeneemt naar de diepste niveaus van je bewustzijn.
 

Hoe werkt QHHT?

Onze geest is gedurende de dag (en nacht) non-stop bezig te piekeren, te plannen, beslissingen te nemen, te herinneren en te creëren. De gedachten die voortdurend door ons hoofd spelen, kunnen we moeilijk vertragen, laat staan controleren. Met het vermogen om ons in een heel diepe staat van ontspanning te brengen, kan ons dagelijkse, analytische bewustzijn vrijwel worden stil gelegd, waardoor we een prachtige vredige toestand kunnen bereiken. Het is in staat om onze diepere niveaus van bewustzijn, zoals het Onderbewustzijn, naar voren te laten komen om ons grote wijsheid en inzicht te geven, zonder de gebruikelijke angsten en oordelen van onze analytische, bewuste geest; het Dagelijkse Bewustzijn.
QHHT verbindt je met deze diepere wijsheid en geeft je toegang tot alle kennis en wetenschap om alle levensvragen te beantwoorden.
 

Is hypnose veilig?

Volledig. Hypnose is een niet-opdringerige therapie waarbij je zelf altijd de controle behoud. Er zijn veel mythes rond hypnose, met inbegrip van de ideeën dat mensen in een hypnotische toestand tegen hun wil dingen doen, of privé-informatie onthullen. Deze scenario's, vaak afgebeeld in boeken of films, zijn verzinsels, slechts bedoeld voor entertainment. In werkelijkheid is de hypnotische toestand meer als een levendige dagdroom, waar jezelf in controle blijft. Moraal en ethiek blijven intact, net als je gevoel van privacy.
Hypnose heeft geen bijwerkingen. De meeste mensen zijn zich niet bewust dat ze eigenlijk elke dag hypnose ondergaan. De tranceachtige gevoelens die je ervaart tijdens het lezen van een boek, een film kijken, of dagdromen zijn allemaal hypnotische toestanden gekenmerkt door gerichte aandacht.
Soms kan het zijn dat er na de sessie enkele emoties ontstaan ten gevolge van de healing. Ik raad m'n cliënten daarom aan om na de sessie, de rest van de dag rust te nemen. Ook de dagen er na kan het zijn dat er emoties ontstaan. Dit is niet erg, het zijn de emoties die loskomen ten gevolge van de healing.
 

Wat is het Hoger(e) Zelf?

Het Hoger Zelf is een andere benaming voor wat door anderen ook wel het Hoger Bewustzijn of het Onderbewustzijn wordt genoemd. Dit deel van jezelf weet alles. Het is veel, veel meer en complexer dan het onderbewuste waarop wordt gedoeld bij Hypnotherapie en in de psychologie. Het is niet een bewaarplaats van problemen en moeilijkheden, maar een enorme bron van wijsheid, inzicht en kennis welke je een reële, betekenisvolle, invulling en doel in je leven kan geven. Je Hogere Zelf kan elke vraag beantwoorden die je hebt. Het weet alles wat er over je te weten valt, over het leven dat je nu leeft, maar ook over de levens die je al hebt geleefd. Het verkrijgen van deze gegevens, namens jou, is cruciaal voor het genezende aspect van deze techniek omdat het je comfort bied, ondersteunt en meer inzicht geeft in veel verschillende gebieden van je leven. Het Onderbewustzijn zal er altijd voor kiezen alleen informatie te geven, welke op dat moment passend is voor jou en zal ook alleen informatie verstrekken die je van nut zal zijn.

Als het passend is, is dit Onderbewustzijn ook in staat om fysieke en emotionele klachten te genezen. Het kan dit direct doen of over een periode van dagen, weken of zelfs maanden na de sessie.
 

Wat is Regressietherapie?

Regressietherapie is het eerste onderdeel van de QHHT techniek waarbij je begeleid wordt naar een passend ander leven (dit kan een vorig leven, maar ook het huidige leven zijn). Het Onderbewustzijn selecteert welk leven wordt getoond, waarbij ik je voorzichtig door de belangrijkste elementen van dat leven leidt, ondertussen de periode, sociale omgeving, etc, bepalend. Het leven dat je getoond wordt is altijd relevant voor je huidige leven. Het is niet ongebruikelijk dat er meerdere levens tijdens één enkele sessie worden weergegeven.
 

Zal ik de controle van wat ik zeg of doe tijdens een sessie verliezen?

Hoewel je in een heel diepe en ontspannen toestand zult geraken, zal je nooit iets doen dat je blootstelt of kwetsbaar maakt. Je behoud gedurende de gehele sessie de volledige controle. Je zou ten alle tijde kunnen opstaan en weglopen.
Als je bewustzijn zich zorgen zou maken, zou je in het slechtste geval, om te beginnen niet in de staat van hypnose geraken, of kun je tijdens de sessie het volledige bewustzijn herwinnen en de sessie daarmee onderbreken.

Het is belangrijk om hier op te merken dat je al tijdens het voorgesprek uitgebreid in de gelegenheid bent mij beter te leren kennen en vertrouwen, om eventuele zorgen te bespreken en meer te weten te komen over het hoge niveau van integriteit en respect, welke een essentieel onderdeel zijn van het QHHT proces.
 

Zal ik mij iets herinneren?

Sommige mensen herinneren zich slechts stukjes en beetjes van de sessie. Daarom wordt van de Sessie een geluidsopname gemaakt waarvan je na afloop een kopie meekrijgt om deze thuis nog eens op je gemak te kunnen beluisteren. De mate waarin men zich na afloop de sessie herinnert zegt overigens niets over de diepte van de hypnotische trance of de kwaliteit van de sessie. Iedereen zal dit op zijn eigen wijze ervaren.
Het opnieuw beluisteren van de sessie en het verkrijgen van de wijsheid en inzichten eruit, is net zo belangrijk, zo niet meer, als wat je hebt ervaren tijdens de sessie.
 

Wat kan QHHT voor mij doen?

Het kan je de huidige moeilijkheden en uitdagingen uitleggen en je helpen passende oplossingen te vinden. Het kan de oorzaak vinden van onverklaarbare emoties en angsten die je overweldigen. Het kan je helpen te begrijpen waarom je moeilijke relaties ervaart en helpen oplossingen te vinden. QHHT kan je aantrekkingskracht of afkeer voor mensen, voorwerpen of plaatsen uitleggen. Het zal je kunnen helpen bij het vinden van verloren voorwerpen en zelfs verloren tijd.

QHHT kan je helpen gaven en talenten te vinden die je in het verleden hebt gehad, zodat je er vandaag opnieuw van kunt profiteren. Als het voor je verdere leven gepast is, zal het je ook helpen bij het overwinnen van fysieke uitdagingen of je helpen verlichting te vinden van kwalen die vaak worden beschouwd als psychosomatisch, waaronder; depressie, verslavingen, angsten en fobieën. Echter, als verlichting hiervan niet gepast zou zijn, dan zal je daarover uitleg krijgen. Het helpt je ook je levensdoel en richting te vinden.
 

Hoeveel sessies heb ik nodig voor een volledige behandeling?

Omdat QHHT zo'n diepgaand proces is, hebben de meeste mensen maar één sessie nodig. Als je wilt kunnen er meer sessies worden toegevoegd. Als dat zo is, kan ik tijdens de eerste sessie me voorbereiden om snel toegang te krijgen tot de gewenste staat van ontspanning, waardoor de follow-up-sessie aanzienlijk korter zal kunnen verlopen.
 

Zal het een verschil maken als ik niet geloof in andere levens of reïncarnatie?

Nee, geloven in andere levens is niet noodzakelijk voor het Onderbewustzijn. Wat je het ook te vragen hebt, het is nog steeds de bron van alle antwoorden en zal je helpen op een manier waarvan jezelf versteld zult staan. De aangeboren wil van onze geest, in het bijzonder ons diepere onderbewustzijn, is om ons te helpen balans, voldoening, begrip en geluk te vinden.

Hen die moeite hebben met het begrip reïncarnatie, wil ik graag het boekje "Het Sprookje Van De Dood" van schrijfster Marie-Claire van der Bruggen aanbevelen te lezen. Hierin wordt dit begrip op een eenvoudige en begrijpelijke wijze beschreven.
 

Wat is de beste manier om mijn QHHT sessie te benaderen?

Benader het met een 'open mind' en de nieuwsgierigheid van een kind, met geen enkele verwachting. Heb vertrouwen in het proces en sta open voor een positief resultaat. Zoals altijd, zodra je van te voren geen verwachtingen hebt voor hetgeen er te gebeuren staat, geef je het de mogelijkheid om je aangenaam te verrassen als het eenmaal zover is.
 

Sessies bekeken op het internet?

Als je sessies van anderen op het internet hebt bekeken, zou ik je graag aan willen raden alle ervaringen van anderen in hun sessies, te vergeten en te laten voor wat ze zijn: sessies van ANDEREN. Ik zal proberen uit te leggen waarom dit voor JOU zo belangrijk is.

Ik heb hier héél veel, héél bijzondere sessies mogen begeleiden met héél bijzondere resultaten, maar vaak ook bleken die, achteraf bezien, totaal anders te zijn verlopen dan de persoon in kwestie verwachtte. Vaak zelfs, gingen mijn cliënten met, voor hen, nog veel belangrijkere antwoorden en inzichten naar huis, dan de redenen waarvoor ze hier naar toe waren gekomen.

Iedere sessie is per definitie een heel persoonlijke en unieke ervaring! Voor elke cliënt dus ook per definitie anders. Ook ervaart iedereen zijn/haar sessie op zijn/haar eigen manier, bepaald door ieders eigen persoonlijkheid, leefomgeving, achtergrond, en spirituele doelstellingen... En dat is ook precies zoals het hoort en moet zijn...
 

Kan ik iemand meenemen?

Zelfs als je de behoefte voelt voor wat steun, er zouden tijdens de sessie zeer diepe, persoonlijke gegevens uit voort kunnen komen, welke je zeker niet met anderen wilt delen. Dit is een zeer eigen, persoonlijk en vertrouwelijk proces met uitsluitend relevantie voor jou, jou omstandigheden en jou leven. Het is alleen uit respect voor jou dat ik weiger iemand anders in de sessie kamer toe te laten. Het is verder aan jou om, nadat je de geluidsopname beluisterd hebt, de informatie waarvan je vind dat deze veilig en geschikt is, te delen met anderen.

Als iemand met je meerijdt, zal deze bereid moeten zijn elders zolang te wachten tot je klaar bent om te vertrekken. De gehele sessie kan 5-7 uur duren. Niet alleen tijdens de hele QHHT-sessie gaat mijn zorg uit naar je welzijn, ook na afloop zal ik erop toezien dat je (pas) geheel bij (waak)bewustzijn en alert me weer verlaat.
 

Wat als de sessieduur (5-7 uur) voor mij te lang wordt?

Mocht de totale sessie duur (zo'n 5-7 uur) om gezondheidsredenen te lang voor je worden, dan is het ook mogelijk om deze verdeeld over twee dagen te houden.
 

Wordt de QHHT sessie alleen in het Nederlands gegeven?

Nee, desgewenst kan ik de QHHT sessie ook in het Engels of Duits aanbieden.